888 vinde afacerea din Letonia cu 28,3 milioane de euro

Operatorul 888 a decis să iasă de pe piața din Letonia și urmează să vândă afacerea din această țară celor de la Paf Consulting, pentru 28,3 milioane de euro.

Paf va plăti în avans 24 de milioane de euro, la finalizarea activității 888. Alte 4,3 milioane de euro vor fi achitate în 2024, după încheierea auditului financiar din 2023.

Finalizarea tranzacției este supusă unui număr de condiții de închidere, care includ separarea filialei letone din contractele cu furnizorii 888 și încorporarea acesteia în contractele Paf. Potrivit conducerii 888, fondurile din această tranzacție vor fi folosite în „scopuri corporative generale”.

„Ne revizuim în permanență baza de active, pentru a ne asigura că deținem numai active care contribuie atât la strategia noastră pe termen lung, cât și la maximizarea valorii pentru acționarii noștri. Ca și companie, expunerea noastră relativ limitată în regiunea baltică sugerează că regiunea nu este una dintre piețele noastre de bază sau de creștere în care prioritizăm investițiile”, a spus Lord Mendelsohn, președintele executiv al 888.

Mendelsohn consideră că afacerea letonă este o una de înaltă calitate, cu o echipă excelentă, care și-a construit o poziție puternică pe piață. El le-a mulțumit colaboratorilor din Letonia pentru dăruirea pe care au depus-o pe parcursul timpului petrecut cu grupul și și-a exprimat convingerea că ei vor ajuta ca brandul Paf să crească în viitor.

La rândul său, Christer Fahlstedt, director executiv al Paf, a declarat: „Suntem încântați să avem oportunitatea de a continua construirea poveștii de succes din letonia. Având o perspectivă pe termen lung, suntem convinși că piața letonă se mișcă în direcția unei protecții sporite a jucătorilor, în concordanță cu viziunea strategică a Paf”.

Ben Hurst a fost numit vicepreședinte al filialei din America de Nord

Între timp, 888 se concentrează pe consolidarea prezenței pe piața nord-americană. Ben Hurst a fost numit, recent, în funcția de vicepreședinte al filialei care se ocupă de expansiunea brandului pe acest continent. El a ocupat anterior funcția de șef al departamentului digital pentru Madison Square Garden Entertainment Group (MSG), unde a condus proiecte de transformare pentru francizele New York Knicks, New York Rangers, MSG, Radio City, The Beacon Theatre ș.a.

În noul rol, Hurst va crea și va implementa strategii pentru a accelera prezența 888 în regiune, în primul rând în SUA și în Canada. El va fi responsabil pentru conducerea dezvoltării afacerii, colectarea informațiilor competitive și furnizarea strategiei și direcției operaționale. De asemenea, în „fișa postului” se regăsește ca obiectiv de realizat și înlesnirea colaborării cu partenerul strategic Authentic Brands Group, pentru a dezvolta în continuare prezența mărcii Sports Illustrated în acea zonă.