SCGO a obținut licența olandeză de jocuri de noroc

SCGO Limited, companie cu sediul în Malta, a devenit cel mai recent operator care a obținut o licență de jocuri de noroc online în Țările de Jos. Emisă de Kansspelautoriteit (KSA), licența permite SCGO să lanseze o platformă de gambling pe internet pentru rezidenții olandezi.

SCGO nu a confirmat încă sub ce brand va opera în această țară. Afacerea este asociată în principal cu marca Vbet. Perioada de valabilitate a documentului eliberat de autoritatea olandeză este de numai cinci ani, între 23 iunie 2023 și 22 iunie 2028.

Prin obținerea licenței, SCGO a devenit cel de-al 24-lea operator care a primit aprobare să ofere igaming în Țările de Jos. Sistemul de licențiere a intrat în vigoare la data de 1 octombrie 2021, după mai multe amânări. Până atunci, cazinourile online erau ilegale.

Printre primii operatori care au intrat în legalitate au fost Bet365, Tombola, Play North, Holland Casino NV (operator terestru autohton) și Nederlandse Loterij (loteria națională). KSA se aștepta la o cerere inițială de 40 de licențe, însă au fost numai 28 de aplicanți, care au plătit o taxă de 48.000 de euro pentru a putea înregistra dosarul de licențiere.

Operatorii care au fost amendați pentru că au oferit servicii olandezilor fără să dețină licență au putut depune solicitarea de a intra în legalitate numai la doi ani distanță de la primirea amenzii.

Guvernul plănuiești revizuirea legii jocurilor de noroc

KSA a prezentat o serie de recomandări pe care guvernul să le ia în considerare în legătură cu legea jocurilor de noroc.

Cele mai importante puncte prevăd permisiunea acordată angajaților KSA să creeze identități false pentru a verifica dacă operatorii respectă reglementările. Autoritatea de reglementare a cerut, de asemenea, un nou cadru legislativ privind utilizarea datelor furnizate de operatorii licențiați.

Kansspelautoriteit a făcut referire, de asemenea, la sistemul de autoexcludere Cruks și la opțiunea ca jucătorii să fie adăugați involuntar pe listă la cererea rudelor apropiate sau a operatorilor. Potrivit reprezentanților KSA, numărul de jucători înregistrați în mod voluntar este atât de scăzut încât nu se poate presupune că sistemul ajută la combaterea dependenței de jocuri de noroc.

În plus, KSA a spus că legislația pentru sloturile terestre este depășită și „din ce în ce mai incompatibilă” cu reglementările actuale și cu evoluțiile tehnice. Ca atare, a recomandat aducerea acestor legi în conformitate cu legislația pentru sloturile online.

Guvernul plănuiește o revizuire mai amplă a Legii privind jocurile de noroc la distanță anul viitor.