Cifre mai bune pentru piața de gambling față de 2019

Potrivit unui raport publicat publicat de Asociația Europeană de Jocuri și Pariuri (EGBA) în parteneriat cu H2 Gambling Capital, piața jocurilor de noroc din Europa a crescut cu 23% în 2022, ca urmare a redeschiderii integrale a cazinourilor și agențiilor de pariuri terestre. Astfel, veniturile totale au fost cu 8% peste cele din 2019, ultimul an dinaintea pandemiei de coronavirus.

Procentul de 23% reprezintă 108,5 miliarde de euro. După închiderea pe scară largă a agențiilor de jocuri de noroc terestre și după căderea veniturilor pieței offline de gambling din Europa în 2020 și 2021, cifrele acestei industrii au revenit la valorile „normale” anul trecut.

Cea mai dificilă perioadă a fost în 2020, când cazinourile și agențiile de betting au fost închise pentru câteva luni, după care au funcționat la capacitare redusă. Apoi, industria offline a înregistrat o creștere constantă. Anul trecut s-a ajuns la încasări de 70,3 miliarde de euro, cu 34% mai mari comparativ cu 2021.

„Piața europeană a jocurilor de noroc a început să se stabilizeze în 2022, în urma ridicării interdicțiilor impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului. În timp ce tendința ascendentă constantă a jocurilor de noroc online continuă, jocurile de noroc pe teren se recuperează acum de la închiderea pe scară largă a cazinourilor și a agențiilor de pariuri din ultimii doi ani. Cupa Mondială a oferit un stimulent pentru operatori în acest an, mai multe rezultate neașteptate ale meciurilor fiind <prietenoase> cu casele de pariuri”, a declarat Maarten Haijer, secretar general EGBA.

Membrii EGBA (225 de agenții licențiate din 21 de țări europene) au înregistrat venituri totale de 11,6 miliarde de euro, din care 46% au fost aduse de pariurile sportive. Numărul jucătorilor europeni care au accesat platformele de gambling a fost de 29,8 milioane. Au fost plasate 111,6 miliarde de pariuri, în valoare totală de 202,9 miliarde de euro. Payout-ul a fost de 94,3%, 191,3 miliarde de euro întorcându-se la pariori sub formă de câștiguri. În ceea ce privește tipurile de bilete, 66% dintre ele au fost premeci.

Printre operatorii care formează EGBA se numără Bet365, Betsson Group, Entain, Flutter, Kindred Group și William Hill. Asociația Europeană de Jocuri și Pariuri lucrează împreună cu autoritățile naționale și cu Uniunea Europeană pentru construirea unei piețe a jocurilor de noroc online bine reglementată și bine conturată, care să ofere un nivel ridicat de protecție pentru pasionații de gambling, ținând cont de realitățile internetului și de așteptările consumatorilor online.