Evolution a achiționat Nolimit City: strategia de business

Evolution a cumpărat Nolimit City pentru 340 de milioane de euro. Astfel, gigantul din iGaming a confirmat preocuparea de a produce jocuri cât mai diverse. Este a doua tranzacție foarte importantă într-o perioadă de doi ani, în 2020 fiind achiziționată compania NetEnt.

nolimit-evolution

În ultimii ani, Evolution a schimbat tactica de business. Nu a mai lansat jocuri cu o frecvență foarte mare, preferând calitatea în locul cantității. Astfel, contentul furnizat pe piață a avut un volum mai redus, însă standardele și varietatea au fost ridicate.

„Vorbind strict despre cifre, se observă o creștere lentă a segmentului RNG (Random Number Generator), dar acest fapt se datorează modificării strategiei de lansări. Odată cu integrarea NetEnt, am regândit această strategie, întrucât nu mai corespondea standardelor noastre. A fost un risc asumat”, a declarat Georg Attling, analist de la Pareto Securities.

Lansarea unui număr mai mic de jocuri a încetinit creșterea, însă această situație se poate schimba în viitor. Potrivit lui Attling, pe termen scurt și mediu vor fi dezvoltate mai multe jocuri de cazino, echipa de la Nolimit City integrându-se perfect în strategia Evolution.

„Conținutul pe care îl generează Nolimit City este unic în termeni de producție și de imaginație. Sloturile cu teme mai întunecate, precum Mental, Deadwood, San Quentin, Misery Mining, Fire In the Hole și Tombstone, sunt cele mai populare. Echipa pune accent pe calitate și pe inovație, nu lansează jocuri pe bandă rulantă, doar de dragul de a anunța că a mai făcut ceva”, a spus Kevin Dale (eGamingMonitor).

Acest aspect distinctiv a fost unul dintre motivele principale pentru care s-a făcut tranzacția, a recunoscut Martin Carlesund, directorul executiv al Evolution.

Ca și număr de jocuri adăugat la portofoliu, nu se poate vorbi despre o mutare spectaculoasă. Celor 630 de titluri RNG li se adaugă numai 60 de titluri, Nolimit City mărind cu aproximativ 1% cota de piață (market share) a Evolution, care crește de la 12% la 13%. Totuși, Nolimit are o prezență bună la nivel global, jocurile sale regăsindu-se în 10% din totalul cazinourilor online.

Carlesund a sugerat că publicul țintă este reprezentat de jucătorii constanți, care recunosc un joc produs de Nolimit City chiar dacă numele producătorului nu este menționat:

„Este un conținut de nișă, foarte bogat din punct de vedere grafic, având atașată o mecanică bună. Oricine este atras de sloturile Nolimit, cu atât mai mult gamblerii experimentați, care nu joacă la întâmplare. Jocurile semnate de acest brand vor completa în mod ideal portofoliul nostru”.

Board-ul Evolution se așteaptă ca procesul de integrare a echipei Nolimit City să nu întâmpine dificultăți, în contextul în care există experiență în acest sens, acumulată prin integrarea colectivelor de la NetEnt și de la Red Tiger.

Eficiența activității Nolimit City este impresionantă, acest producător estimând venituri de 30 de milioane de euro la finalul acestui an. Suma este comparabilă cu cea raportată de Big Time Gaming, compania care a inventat mecanismul Megaways.

„Desigur, toată lumea vrea să obțină venituri cât mai mari, dar noi punem progresul și calitatea pe primul plan. Vor veni și satisfacțiile financiare, dar nu pe termen scurt. Deocamdată, ne concentrăm pe achiziționarea acelor companii ce produc ceva de care noi avem nevoie pentru a trece la următorul nivel”,  a mai spus Martin Carlesund.