Producătorul de sloturi Novomatic a luat licența în Germania

Cunoscutul brand Novomatic a devenit cel de-al șaselea producător de sloturi care a obținut licență pentru piața germană. Aceasta îi permite companiei să opereze prin intermediul subsidiarei BluBet Operations pe site-ul novoline.de.

Primul operator de pe acest segment care a primit licența pentru Germania a fost Mernov, un joint venture între același brand Novomatic și Merkur. Apoi, în luna iunie, au urmat Tipwin și Ruleo, pentru ca în luna august să fie licențiate Slotmagie și Merkur.

Obligația de a deține licențe de sloturi a apărut odată cu intrarea în vigoare a celui de-al patrulea tratat de stat al Germaniei privind jocurile de noroc, care a fost adoptat la 1 iulie 2021. Această prevedere nu a fost privită cu ochi buni de operatori, sporind presiunea pusă de introducerea impozitului de 5,3% pe cifra de afaceri pentru sloturile online și pentru pokerul online.

După obținerea licenței, Mernov a lansat platformele JackpotPiraten.de și BingBong.de. Reprezentanții noii companii au subliniat că obiectivul asocierii mixte este să lanseze o ofertă de înaltă calitate, transparentă, legală și, în conformitate cu cerințele de reglementare, sigură și la nivel național, pe care să o extindă treptat.

„Partenerii noștri tehnologici și actualii acționari, Gauselmann și Greentube, au fost de o importanță vitală în obținerea licenței”, a declarat Florian Werner, CEO Mernov.

Sucursala Admiral Sportwetten GmbH deține licență pentru betting

În 2020, Admiral Sportwetten GmbH, sucursală a Novomatic, a primit licență de pariuri sportive în Germania. Acesta a fost unul dintre primii furnizori privați cărora li s-a acordat o licență de betting de către Consiliul Regional Darmstadt. Astfel, compania a fost autorizată oficial să ofere pariuri sportive pe teritoriul țării.

„Acordarea acestei noi licențe de pariuri sportive confirmă încă o dată calitatea înaltă a produsului și competența Grupului Novomatic AG. Este prima dată când autoritatea de reglementare creează o bază legală sigură pentru furnizorii privați de pariuri sportive. Este un pas important pentru a putea extinde în continuare gama noastră de servicii, în special în sectoarele online și mobile”, a declarat atunci Jürgen Irsigler, Managing Director al Admiral Sportwetten GmbH.