Venituri record pentru sectorul de gambling din Italia

Industria jocurilor de cazino din Italia a obținut venituri de aproape 325 de milioane de euro în prima lună a anului, cele mai mari din precedentele opt luni. Performanța s-a datorat, în mare parte, încasărilor pe segmentul de cazinou.

Valoarea se află în Top 5 venituri all-time înregistrate de sectorul de gambling din Peninsulă, iar la ea s-a ajuns trepatat, urmându-se un trend ascendent de la lună la lună. În perioada de referință, veniturile cazinourilor online au fost de 171 de milioane de euro, cu 5% mai mari decât în ianuarie 2021 și cu 100% mai mari decât în ianuarie 2020. În același timp, cifra a fost cu 5,5 milioane mai mare decât cea din luna anterioară.

Cele mai importante încasări au fost înregistrate la jocurile de poker. Aproximativ 11,4 milioane de euro au provenit din turnee, iar 7,5 milioane de euro au fost aduse de jocurile cash. Lider în domeniu a fost platforma Pokerstars (cu market share de 10%). Pe locul secund s-a aflat Snai (8,79% market share), iar podiumul a fost completat de Sisal (7,93 market share).

La rândul lui, segmentul de Bingo a contribuit la veniturile totale cu 6,1 milioane de euro.

casino online italia

Tot pe plus a fost și sectorul pariurilor sportive, însă veniturile au fost mai mici, comparativ cu cele ale jocurilor de cazino. Valoarea totală a încasărilor pe acest segment a fost de 211 milioane de euro (dintre care 128,8 milioane au fost încasările operatorilor online). Totuși, această sumă a fost cu 46% mai mare decât cea corespendentă lunii ianuarie 2021, când agențiile de pariuri terestre nu au generat venit, din cauza restricițiilor impuse pentru limitarea răspândirii Coronavirusului.

Lider de piață pe partea de pariuri sportive a fost platforma Snai (13,7%), urmată de Bet365 și de PlanetWin365 (fiecare cu aproximativ 10%).

Trebuie ținut cont de faptul că veniturile per ansamblu ale operatorilor din jocuri de noroc au fost obținute în contextul în care posibilitățile de promovare sunt limitate. În Italia, deocamdată, publicitatea pentru gambling este interzisă. Ca atare, nu pot fi derulate campanii de marketing. Mulți operatori se bazează pe rețelele de PVR-uri, care sunt magazine de tutun ce nu dețin licență de jocuri de noroc, dar prin intermendiul cărora se pot vinde vouchere pentru jocuri de cazino sau de pariuri online. Aceste magazine nu au fost închise în timpul pandemiei, spre deosebire de agențiile de paruri și de cazinourile terestre.

Este de așteptat ca guvernul italian să introducă modificări în domeniul legislației jocurilor de noroc offline și online în următoarele 18 luni. Așadar, și statutul juridic al PVR-urilor s-ar putea schimba. În ultimul deceniu, s-a tot discutat despre o reformă majoră a sectorului de gambling, guvernele care s-au succedat reluând negocierile care nu s-au încheiat niciodată.

Este incert momentul acordării noilor licențe de pariuri și jocuri de noroc online, precum și a noilor licențe pentru magazinul de pariuri. Licențierea acestora din urmă a fost amânată an de an, în așteptarea unor reguli proaspete la nivel național cu privire la restricțiile impuse amplasării acestora.